Статті

Що таке Телематика?

Що таке Телематика?

11.08.2014

   Телематика - це в буквальному сенсі поєднання слів телекомунікація та інформатика. "Телематика" - це будь-яке комплексне використання телекомунікаційних інформаційних і комунікаційних технологій. Це технологія відправки, отримання і зберігання інформації, що стосується віддалених об'єктів, таких як транспортні засоби, з допомогою телекомунікаційних пристроїв.

Як Телематика відноситься до технології GPS?
   В розділі "Телематика" є інтеграція глобальної системи позиціонування (GPS) технологій і комп'ютерів і мобільних пристроїв. Термін "Телематика" вдосконалився, щоб конкретно відповідати GPS стандартам відстеження транспортних засобів.

Переваги автомобільної Телематики?
   Автомобільна Телематика - це спосіб контролю місцезнаходження, руху, стану та поведінки автомобіля або автопарку. Це досягається комбінацією GPS-приймача та електронних GPRS або 3G пристроїв, встановлених в кожній машині, яка взаємодіє з користувачем і web-орієнтовним програмним забезпеченням.
   В доповнення до інформації про місцезнаходження, телематична система надає список транспортних засобів, котрий показує детальний стан кожного автомобіля. Ви будете знати, транспортний засіб в русі чи на стоянці, а також його стан, місце розташування і швидкість. Ця інформація дає вам щохвилинні дані відносно стану транспортних засобів в один централізований веб-інтерфейс.

Вся ця технологія допоможе вам:
- Збільшити продуктивність;
- Знизити витрати на оплату праці;
- Контролювати витрати палива;
- Поліпшити якість обслуговування клієнтів;
- Збільшити безпеку;
- Скоротити операційні витрати;
- Зменшити несанкціоноване використання транспортного засобу.

Яндекс.Метрика