Статті

Як працює система GPS моніторингу транспорту?

Як працює система GPS моніторингу транспорту?

17.08.2015
   Системи моніторингу, які дозволяють якісно контролювати і отримувати інформацію про використання транспортного засобу з'явилися вже досить давно, але широке застосування в нашій країні знайшли зовсім недавно.
   Грамотне застосування всіх можливостей системи супутникового моніторингу дозволяє оптимізувати процеси відділу логістики, оптимально планувати майбутній маршрут транспортного засобу, дозволяє значно знизити витрати на паливо і контролювати всі технічні вузли автомобіля.
   Ці системи ґрунтуються на роботі сучасних супутникових технологій GPS і ГЛОНАСС, що дозволяє швидко і точно визначати місцезнаходження, швидкість руху і стан транспортного засобу. Система моніторингу являє собою апаратно-програмнный комплекс, в який входять такі складові:
   - Центральний системний сервер, що приймає, обробляє, зберігає та аналізує надходять на нього дані.
   - Комплект обладнання, який встановлюється в транспортному засобі GPS трекер (модуль передачі, зберігання координат і приймач супутникового сигналу). Контролер передає отриману інформацію з супутників в сервісний центр моніторингу транспортного засобу через канали GSM мереж.
   - Диспетчерський модуль, у який входить ПК із спеціальним программнным забезпеченням для отримання інформації у вигляді графіків та діаграм та з картографічними даними.
Яндекс.Метрика