Статті

За призначенням GPS трекери поділяються

За призначенням GPS трекери поділяються

23.10.2015

Особисте стеження

- Правозастосування. Заарештований підозрюваний котрий відпущений під заставу, в якості умови звільнення, доведеться носити GPS трекер, як правило це пристрій що кріпиться на нозі. GPS стеження також можуте бути використане для осіб, які підлягають судової заборони на пересування.

- Контроль перегонів. У деяких видах спорту, таких як ковзання, учасники повинні нести GPS трекер. Зокрема, це дозволяє суддям знати, якщо учасники обманюють, приймаючи несподівані зрізи, і як далеко вони один від одного.

- Шпигунство/спостереження. Персанольний чи автомобільний GPS трекер дозволяє відслідковуватися об’єкт у великому потоку руху. Такі пристрої використовуються приватними детективами.ї

- GPS трекери також використовуються батьками, щоб відстежити своїх дітей.

- Особисті GPS пристрої стеження використовуються у догляді за літніми та вразливими людьми. Пристрої дозволяють користувачам звертатися за допомогою, дозволить призначеним опікунам, знайти місцезнаходження користувача, як правило, в межах від 5 до 10 метрів. Їх використання допомагає просувати самостійне життя і соціальну інтеграцію для літніх людей. Пристрої часто включають одно або двосторонній голосовий зв'язок. Деякі пристрої також дозволяють користувачеві дзвонити на кілька телефонних номерів за допомогою запрограмованих кнопок швидкого набору номера.

- Спорт: бігуни, велосипедист, і т.д., можуть бути відслідковані. GPS трекер надає статистику, таку як миттєва і середня швидкість, пройдена відстані і, ці дані заносяться в журнал, для подальшого аналізу.

- Моніторинг співробітників. Мобільні телефони із вбудованими GPS приймачами використовуються для моніторингу співробітників різними компаніями, особливо тими, котрі виконують роботу за межами офісу чи виробничого приміщення

Стеження за цінними речами

- Сонячні батареї. Перевага GPS трекерів із сонячними батареями, що вони мають набагато більше енергії для безперебійної роботи, ніж пристрої котрі працюють від акумуляторів. Це дає їм перевагу, і можливість передавати дані про свою позицію і статус набагато частіше, ніж акумуляторні пристрої, які повинні зберігати свою енергію, розширити час роботи. Деякі бездротові GPS трекери на сонячних батареях, такі як RailRider можуть передавати дані більш ніж 20000 раз на рік і працюють на невизначений термін, довговічно живлячись від сонячної енергії усуваючи необхідність заміни батареї.

- Контроль тварин. Існують спеціальні GPS трекери у вигляді ошийників для тварин, це дозволяє вченим вивчати діяльність і закономірності міграції. GPS ошийники для стеження за тваринами можуть також бути використані на домашніх тваринах, щоб знайти їх у разі, якщо вони заблукають.

Трекери авіаційного транспорту

- Літаки можуть бути відслідковані за допомогою технології ADS-B, або за допомогою пакетів даних FLARM об’єднаних мережею наземних станцій, обидва з яких є передавачі даних. ADS-B буде замінена ADS-C, котрі є знімачі даних.

Яндекс.Метрика