Новини

Apple тестує безпілотні автомобілі?

Apple тестує безпілотні автомобілі?

16.08.2014

   В останні тижні на дорогах Каліфорнії можна було зустріти мінівени, оснащені камерами і сенсором LiDAR. Можливо, автомобілі є частиною нового проекту Apple, так як принаймні, один з відмічених автомобілів зареєстрований на компанію з Купертіно.
   На даху відмічених автомобілів, встановлена Х-подібна рама з поглибленнями по кутах, в яких, ймовірно, знаходяться камери. Також встановлені дві невеликі дископодібні антени на даху і сенсор, розташований в області заднього колеса, який, швидше за все, використовується для отримання більш точних даних про рух на основі даних про обертання цього колеса. За інформацією, наданою автомобільним департаментом Каліфорнії, синій Dodge Caravan, оснащений цим обладнанням, орендований компанією Apple.

 

   Крім камер на рамі можна помітити пару LiDAR сенсорів, які є невід'ємною частиною сенсорних систем у самокерованих автомобілях, в тому числі у тих, які розробляються корпорацією Google.
   На думку аналітика Роба Эндерле, ці автомобілі на ділі можуть виявитися самоврядними, однак, Apple не отримувала дозволу на проведення таких випробувань. Швидше за все, компанія готується до запуску картографічної програми, подібної Google Street View.
   Також Эндерле додав, що на мінівені встановлено як мінімум 12 камер, що досить багато для картографічного автомобіля. Автомобілі Google Street View останнього покоління використовують кільце 15,5 Мп CMOS-сенсорів. Якщо ж відкинути в бік фізичну конфігурацію устаткування, то можна сказати, що на мінівенах Apple використовуються ті ж технології, що і на автомобілях Google.
   Про амбітні плани Apple щодо створення картографічного сервісу відомо давно, а збір даних на рівні вулиць є єдиним способом забезпечити високу якість цих даних. Так, багато експертів відзначають програму Google Street View в якості основного елемента, що забезпечує високу точність карт Google Maps. Так що ж це за загадкові автомобілі, швидше за все, дізнаємося в найближчому майбутньому...

Яндекс.Метрика