Новини

GPS III: перешкоди на шляху до орбіти

GPS III: перешкоди на шляху до орбіти

11.08.2014

   Віце-президент Lockheed Martin Марк Валеріо констатував, що перший супутник GPS III, схоже, буде запущений в 2017 році, а не в 2016-му, як передбачалося раніше. Модернізовані супутники GPS III - з новим сигналом, з підвищеною потужністю сигналу і з системою опору перешкод і глушилкам - спочатку повинні були з'явитися на орбіті ще в 2014. Але технічні труднощі загальмували виконання програми. Хоча, за словами Валеріо, принципові питання, пов'язані з корисним навантаженням, тепер вирішені.
   Валеріо очікує, що остаточна дата запуску «буде залежати від стану існуючої мережі, пускових інтервалів і синхронізації з наземною системою». Остаточне рішення приймають ВПС США.
   ВПС, між тим, оголосили конкурс серед потенційних контакторів, щоб добудувати повне покоління супутників GPS III. Lockheed Martin будує вісім, володіючи можливостями ще на чотири, всього 12. Повне сузір'я має складатися з 24-х. Поки пропозицією зацікавилися Boeing Space, Intelligence Systems і Northrop Grumman Aerospace.
   «Найкраще, що я можу зробити, це крокувати синхронно з планом, який у нас є, - каже Валерій. - Ми, звичайно, не боїмося жодної конкуренції».
  До речі, Lockheed Martin представила пропозиції по зниженню вартості розробок поточного GPS III, додав він.

Яндекс.Метрика