Новини

iTraq - перший в світі GSM трекер особистих речей

iTraq - перший в світі GSM трекер особистих речей

09.08.2014

До цього часу на ринку були представлені трекери особистих речей лише з обмеженим радіусом дії, всі вони використовують для трекінгу бездротову технологію Bluetooth або Wi-Fi. І ось на краудсорсінговій платформі Indiegogo з'явився принципово новий пристрій під назвою iTraq, який не використовує для трекінгу ні Bluetooth, ні GPS. Це перший в світі мобыльний трекер, який працює скрізь, де є сигнал мережі GSM. iTraq виконаний у вигляді ярлика розміром з кредитну карту і не займає багато місця.

Так як, на відміну від своїх конкурентів, iTraq використовує для визначення розташування об'єкта мобільні вишки, радіус трекінгу відповідає радіусу дії сигналів мобільного зв'язку. Тому навіть якщо контрольований за допомогою iTraq об'єкт покине країну або континент, користувач з тим же успіхом зможе знати про його місцезнаходження.

Відомо, що GPS-трекери інтенсивно витрачають заряд батареї. iTraq, позбавлений GPS-модуля, використовує технологію Cell-ID, що дозволяє налаштувати частоту повідомлень про місцезнаходження і забезпечує до трьох років роботи пристрою без підзарядки.

https://images.indiegogo.com/file_attachments/1206669/files/20150208133758-Map_iphone_earth.png?1423431478

Для відстеження місця розташування об'єктів iTraq використовується мобільний додаток, сумісний з Android, iOS і Windows. Щоб стати володарем iTraq, необхідно внести в проект $49. За цю суму ви отримаєте один iTraq і один клейкий стікер для кріплення пристрою на плоскій поверхні.

Яндекс.Метрика