Новини

Власна супутникова система GPS для Індії - IRNSS

Власна супутникова система GPS для Індії - IRNSS

15.02.2016

Індія в даний час в процесі запуску власної регіональної системи супутникової навігації, під назвою «Індійська Регіональна Навігаційна Супутникова Система Indian Regional Navigation Satellite System» (IRNSS). Вона складатиметься з семи супутників, що працюють в тандемі, щоб забезпечити високу точність охоплення над Індійським субконтинентом, до 1500 км від індійських кордонів. Менш точною розширена зона сигналу охопить область, Південно-Східної Азії, за винятком частин Японії, на північний захід Австралію, Близький Схід, Китай і Монголія, Східна Африка і Мадагаскар.

Sat Nav - супутникова навігація - використовуються у всьому світі для точного відстеження розташування і позиціонування автомобілів, людей, вантажів, електронних пристроїв. Найбільш широко використовувана система супутникової навігації є GPS Глобальна Система Позиціонування. GPS використовується нашими телефонами, Google Maps, для навігації автомобільних навігаторів та багато інших пристроїв в наших автомобілях працюють за допомогою GPS системи, котра є власністю та під контролем американських військових.

Росія розробила власну систему глобальної супутникової навігації під назвою ГЛОНАСС (глобальна навігаційна супутникова система). Тим не менш, через фінансові труднощі, це зайняло багато часу, щоб заповнити мережу супутниками і зробити систему дійсно доступною. На сьогоднішній день, ГЛОНАСС і GPS сумісні один з одним.

Супутники, що належать до навігаційних систем знаходяться на постійній орбіті Землі в різних місцях (позначених градусах). Так що, коли ви виходите з вашого будинку, є, швидше за все, принаймні, чотири різних супутники, що дивляться на вас із різних позицій в небі. Всі супутники, що належать до однієї системи працюють з’єднані разом в те, що називається сузір'я. Приймачі на наших мобільних пристроях отримують дані, передані супутниками і ми їх отримуємо у вигляді локації на наших картах.

Система GPS використовує 31 супутник, ГЛОНАСС використовує 24. Ці дві системи є тільки двома функціональними системами супутникової навігації із глобальним охопленням. ЄС планує запустити свою власну систему із 30 супутників, званих GALILEO, і Китай запустить Beidou навігаційна система (BDS, не слід плутати з існуючою регіональною Beidou-1) з 35 супутників. Обидва з них планується функціонувати незалежно від GPS і ГЛОНАСС.

Регіональні системи супутникової навігації, які забезпечують покриття тільки в певній частині світу вимагають значно менше супутників. IRNSS є регіональна система і тому його сузір'я складатиметься з семи супутників. Три з них будуть геостаціонарній над Індійським океаном, тобто, вони будуть здаватися нерухомим у небі над регіоном, і чотири буде геосинхронними - будуть з'являтися в тій же точці в небі в той же час кожен день. Супутники IRNSS пронумеровані від 1A до 1G. П'ять з них вже були запущені; ІСРО запустила п'яту, IRNSS-1E, 20 січня на борту ракети-носія PSLV.

Як і з усіма іншими системами супутникової навігації, IRNSS забезпечить дві послуги: одну безкоштовну для цивільних осіб і сильно зашифровану для військових. Цивільна послуга називається Стандарт позиціонування (SPS) і матиме точність до 20 м, а зашифрований обмеженого доступу (РС), для авторизованих користувачів, з точністю до 10 см - стандартна для більшість військових систем.

IRNSS не залежить від існуючої регіональної системи супутникової навігації Індії, GAGAN, побудований ІСРО в поєднанні з аеропортами Індії. Сьогодні, GAGAN в основному використовується в комерційній індустрії авіаперевезень і вчених, що вивчають іоносферу. Як і передбачає назва, GAGAN приймає допомогу американського GPS сузір'я для його функціонування. IRNSS, з іншого боку, прагне бути автономним і незалежним, зберігаючи сумісність з GPS і GLONASS.

Оскільки середня тривалість життя супутників IRNSS 9,5 років для геостаціонарних і 11 для геосинхронних, ІСРО планує побудувати ще чотири супутники, як резерв до існуючого сузір'я. Останні два основні супутники, IRNSS-1F і 1G-IRNSS, як очікується, вийдуть на орбіту в лютому і березні цього року, після чого власна система супутникової навігації Індії буде доступна для цивільного використання.

Яндекс.Метрика