Статті

Система моніторингу транспортних засобів

Система моніторингу транспортних засобів

11.08.2014

   Система моніторингу транспортних засобів поєднує в собі використання апаратного та програмного забезпечення, за допомогою котрого визначається точне місцезнаходження транспортних засобів. Сучасні системи стеження використовують GPS, ГЛОНАСС та інші стандарти супутникового моніторингу. Інформація про об’єкт моніторингу переглядається на детальних картах в системі програмного забезпечення Wialon.

 

Система моніторингу транспортних засобів допомагає бізнесу різних видів діяльності знизити витрати:

1. Аналіз та визначення найближчого автомобіля до клієнта, та розрахунок часу прибуття.
2. В режимі реального часу дані записуються і в будь-який час легко доступні до аналізу.
3. Оповіщення про місцезнаходження транспортного засобу, дозволяє диспетчерам будувати ефективніші маршрути з урахуванням усіх проблем на дорозі.
4. Відстежувати окремі вантажі, і більш точний час прибуття в пункт призначення. За допомогою GPS моніторингу значно зменшуються випадки втрати вантажу.
5. Контролюючи швидкість транспортного засобу та інші його параметри, можна уникнути нещасних випадків та звести страхові ризики до мінімуму.
6. Несанкціоновані простої в роботі зводяться до мінімуму, тому збільшується ефективність роботи водіїв.

   Традиційно системи супутникового моніторингу транспортних засобів використовуються в транспортних компанія, промисловій діяльності, та логістичними відділами. Останнім часом сфера застосування цієї системи значно розширилась. Наприклад, розкішні готелі встановлюють GPS моніторинг в своїх транспортних засобах, щоб зустрічати своїх гостей і знати точний час коли вони прибувають.
   Системи стеження що використовуються в автомобілях з доставки їжі, можуть попередити якщо температура в рефрижераторі змінюється за межі дозволеного діапазону. Компанії з прокату автомобілів активно взяли цю систему на озброєння і контролюють здані в оренду автомобілі.
 

Яндекс.Метрика