Новини

Іран запустив на орбіту супутник GPS

Іран запустив на орбіту супутник GPS

16.08.2014

   Іран здійснив успішний запуск орбітального супутника Fajr, повідомляє телеканал PressTV. Супутник був запущений за допомогою ракети-носія Safir з космодрому в пустелі Деште-Кевір на півночі країни. Термін служби космічного апарату становить півтора року, супутник оснащений навігаційною системою GPS і може передавати знімки на розташовані на Землі станції.
   Fajr став вже четвертим за рахунком супутником вітчизняного виробництва, який Іран запустив з 2009 по 2012 роки. Як повідомляв раніше заступник начальника Іранського космічного агентства (ISA) Хамід Фазелі, Тегеран має намір вивести на орбіту три нових супутника власного виробництва під назвами Zafar, Tolou і Pars.|
   Космічна програма Ірану викликає стурбованість у лідерів західних країн, які вважають, що вона націлена на освоєння військових ракетних систем. Міністр оборони Ірану Ахмад Вахіді вже виступав з спростуванням таких припущень, заявляючи, що космічна програма республіки - частина комплексного плану розвитку країни і переслідує виключно мирні цілі.

Яндекс.Метрика