Новини

На громадський транспорт міста Рівне встановлять GPS трекери

На громадський транспорт міста Рівне встановлять GPS трекери

30.10.2015

Після того як у Львові відкрили перший диспетчерський центр управління громадським транспортом, інші українські міста також бажають скористатись системою моніторингу, та активно встановлюють GPS трекери. Львів став прикладом наслідування для інших.

Міська влада міста рівного планує найближчим часом обладнати GPS трекерами увесь міський транспорт. Що дасть змогу реально контролювати потік транспорту у місті. Вирішили що приватні перевізники повинні встановити трекери та підключитись до системи моніторингу за власні кошти. А «Рівнеелектроавтотранс» обладнає тролейбуси за кошти з міського бюджету. На цю справу міська влада виділить близько 70 тисяч гривень.

Компанію оператора системи моніторингу шукатимуть на конкурсній основі. Головні умови які ставляться до компаній, це в першу чергу досвід із підключення даної системи. Та підключення спеціального створеного диспетчерського центру, до цієї системи із базою даних. Ще один із головних критеріїв пошуку це адекватна ціна на обладнання. В цьому також активно зацікавлені перевізники. Вони підтримали цю ініціативу із задоволенням, оскільки самі хочуть знати, де перебувають їхній автобуси. Також компанія котра буде підключати рівненський транспорт до GPS системи стеження повинна дати гарантії на ремонт та обслуговування обладнання.

У місті Рівне це не перша практика впровадження систем моніторингу транспорту. В обласному центрі швидкої медичної допомоги, GPS трекери встановили на автомобілі «швидкої». Медики запевняють що система виявилась корисною, та за час експлуатації вдалось зекономити до 20 відсотків пального, за рахунок жорсткого контролю за автомобілями. - зазначила в.о. начальника міського управління транспорту і зв'язку     Тетяна Мартинюк.

 

Яндекс.Метрика