Новини

НАСА та ВПС США випробовують нові наземні GPS станції

НАСА та ВПС США випробовують нові наземні GPS станції

22.12.2015

Практично не можливо визначити своє місце розташування в торговому центрі, аеропорту або у міському каньйон на тлі хмарочосів та густо забудованих районів за допомгою технології GPS. Насправді, глобальна мережа позиціонування має багато перешкод: будівлі, «глушилки» радіозв’язку і сам пейзаж може блокувати шлях сигналу між GPS супутниками і приймачами в смартфоні або інших цифрових пристроях. Такі технології, як IBeacon від Apple намагалися заповнити дірки в мережі з пов'язаних датчиків, які відстежують розташування закритих приміщеннях, використовуючи Wi-Fi або Bluetooth, а нова наземна система австралійської компанії Locata є першим, щоб справити сигнал, який зливається з мережею GPS.І він є неймовірно точним.

GPS визначає місцеположення, вимірюючи час, який потрібний для передачі сигналу з передавального супутника в середній навколоземній орбіті до приймача. Три таких показання трьох окремих супутників тріангуляції місцеположення в 2-D просторі (довгота і широта); четвертий сигнал дозволяє системі оцінити 3-D простір (висота). . Кожен супутник має чотири атомні годинники, які синхронізовані два рази на день з головним годинником в Колорадо-Спрінгс, Колорадо. Проблема сліпої зони являє себе просто: якщо користувач виходить з лінії прямої видимості супутників, сигнал втрачається.

Система Locata вирішує цю проблему, шляхом нашарування в незалежну мережу приймачів, які зв’язуються по землі. Тест в минулому році у Вашингтоні, округ Колумбія, США Військово-морська обсерваторія, відділ відповідальний за збереження системи-GPS годинника, виявив, що мережа-Locata синхронізується в 200 трильйонних секунди, більш ніж в 50 разів швидше, ніж GPS. І на відміну від GPS, сигнали досить сильні, щоб проходити крізь стіни. "Ми аналогічні до точки доступу Wi-Fi," пояснює виконавчий директор Locata і співзасновник Нунціо Гамбале, який займається розробкою системи близько 20 років.

Сьогоднішня система, швидше за все, це десятки років від споживчого ринку, але вже виявилася успішною в комерційних партнерствах, в тому числі недавня угода з Ленглі дослідницьким центром НАСА, де технологія допомагає випробуванню безпілотних систем безпеки повітряних суден. Мережі Locata також допомогли оцінити ефективність системи транспортних засобів краш-ухилення в Страховий інститут дорожньої безпеки і були використані для моніторингу місця розташування літака ВПС США в Білих пісках ракетного полігону в Нью-Мексико, де GPS-в даний час заглушений, щоб імітувати середовище війни.

В ідеалі прийомопередавачі Locata будуть інтегровані в усі вежі стільникового зв'язку, в результаті чого точність визначення місця розташування з сантиметровою точністю будуть доступні повсякденному споживачу, говорить Гамбале. І приймачі в кінцевому підсумку будуть досить малі, щоб вбудувати в смартфони і тисячі інших підключених пристроїв, починаючи від годинників до автомобілів.

Яндекс.Метрика