Новини

Retrievor - маленький автономний GPS-трекер

Retrievor - маленький автономний GPS-трекер

16.08.2014

   На краудсорсінговой платформі IndieGoGo запущений проект по збору коштів на виробництво мініатюрного GPS-трекера, який живиться від сонячної енергії. Пристрій під назвою - Retrievor.
   Розміри Retrievor складають всього 28 мм в діаметрі і 10 мм в товщину, що дозволило розробникам встановити в нього процесор SiRFstarIV з вбудованою антеною, кінетичний генератор енергії, сонячну батарею і навіть USB-порт. Зовнішній вигляд пристрою нагадує заклепку, і він легко кріпиться, наприклад, до велосипеда, шкільного портфеля, ошийника собаки або автомобілю. Іншими словами, людина отримує можливість «наглядати» практично за будь-яким об'єктом, для якого в цьому є необхідність.
   Унікальність цього трекера в тому, що він працює автономно. Живлячись від сонячної і кінетичної енергії, не потребує постійної зарядки. Крім цього, програмне забезпечення дозволяє налаштувати прилад таким чином, щоб віе подавав сигнал про перетин умовної межі тієї чи іншої географічної зони. Так, можна дізнатися, що вашу машину вкрали або про те, що дитина вийшла за межі двору і т. п. Повідомлення про цей факт буде надіслано SMS-повідомленням або по E-mail. В наявності також безкоштовні додатки для встановлення на смартфон під управлінням Android або iOS, які дозволять відстежити маршрут прямування, показати поточне розташування об'єкта з точністю до 3 метрів і т. п. В даний час автори проекту Retrievor збирають фінансування для його виробництва з допомогою ресурсу Indiegogo.

Яндекс.Метрика