Новини

Санкції заглушили розвиток ГЛОНАСС

Санкції заглушили розвиток ГЛОНАСС

24.06.2015

   Санкції Заходу вплинули на поставку в Росію обладнання для модернізації галузі супутникових систем. Розвиток російської системи моніторигу ГЛОНАСС відкладена на невизначений термін.
   Робота над зміною програми розвитку підприємства ведеться вже довший період часу. До цієї роботи був залучений великий штат працівників російського космічного відомства. Ось тільки позитивних результатів це не дало
Згідно із застарілої на сьогоднішній день програмі 2012 року, цього року на орбіту повинні були вивести супутники класу «ГЛОНАСС-М», а до 2016 повинна була пройти модернізація до «ГЛОНАСС-К». І як бачимо, на сьогоднішній день ці терміни не дотримані, а про нові дати ніхто не говорить. Та й ближчим часом про це й мови не буде.
   До негативної ситуації яка склалась із Роскосмосом, призвали не лише санкції, але й невдалий запуск ракети носія «Протон-М» в 2013 році, на борту котрого були знищені одразу три супутника «ГЛОНАСС-М». Після невдалого запуску апаратів, Роскосмос відмовився від запуску ракет, лише в невідкладних ситуаціях, при заміні старих апаратів. Вже з 2013 року, не йшлося про вдосконалення системи. Без суттєвої модернізації, ця галузь приречена на загибель.
   Хоча в ЗМІ представники Роскосмоса широко афішували інформацію про глобальний розвиток та модернізацію системи ГЛОНАСС, і в подальшому планують до наздогнати американську систему GPS. На разі це лише слова не підтверджені жодними фактами.

 

Яндекс.Метрика