Новини

У Львівській області встановлять GPS – трекери на лісовози

У Львівській області встановлять GPS – трекери на лісовози

05.10.2015

   На такий крок Львівщина піде, щоб ефективніше вести боротьбу із незаконною вирубкою лісу, та посилити контроль у цій сфері. 24 вересня відбулося засідання Колегії облдержадміністрації, де було обговорено дане питання, куди і коли будуть встановлені GPS трекери. Львів напередодні став першим містом де почав працювати моніторинговий центр міського громадського транспорту. Окрім GPS моніторингу міських та міжміських автобусів. Системою GPS моніторингу планують обладнати транспорт що перевозить деревину.
   Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, дав термін 2 місяці, за який повинні встановити GPS-трекери, у всі лізовози державних лісогосподарських підприємствах області. Окрім моніторингу транспорту плануюється ввести повний контроль над переміщенням та облік деревини. За словами Анатолія Дейнеки, начальника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства:  Щоб вести детальний та максимально повний облік, на кожну деревину встановлять бірку та присвоять їй унікальний номер, котрий внесуть в електронну базу даних. Цей крок допоможе реально вести моніторинг лісу.
   В перших числах жовтня планують представити систему моніторингу за рухом деревини. А усі місця де відбуваються вирубки у Львівській області будуть оприлюднені на сайті Львівської обласної державної адміністрації й обласного управління лісового та мисливського господарства.

 

Яндекс.Метрика