Статті

Як обдурити gps трекер? Поради компаніям, як вести моніторинг

Як обдурити gps трекер? Поради компаніям, як вести моніторинг

24.09.2015

   Багато компаній котрі встановили систему супутникового моніторинг, зустрічаються із проблемою неправильної роботи системи GPS моніторингу. Покладаючи вину за неякісну роботу на обладнання чи на постачальника послуг. Тим хто планує встановити GPS трекери на автомобіль, та контролювати транспорт слід звернути увагу на те, що система моніторингу це багатофункціональний інструмент, яким ще потрібно вміти правильно володіти, щоб отримати максимум користі. Також слід не забувати що система призначена для моніторингу та контролю не лише транспорту, а й персоналу який його обслуговує. Тому не чисті на руку робітники, в першу чергу стараються різноманітними хитрими способами вивести систему GPS моніторингу із ладу, пошкодивши GPS трекер чи інші важливі вузли.

Недобросовісні працівники, використовують кілька способів щоб обійти систему моніторингу:

- механічні пошкодження;
- глушіння сигналу;
- безпосередня зміна налаштувань програмного забезпечення.

   Звичайно найпростіший спосіб це механічні втручання. Що тільки не роблять із GPS трекерами: їх заливають водою, подають на обладнання більшу напругу, заломлюють проводку, або взагалі відключать від джерела живлення. Однак на той випадок в багатьох GPS трекерах існує вбудований акумулятор, за допомогою котрого довший час дані все рівно будуть передаватись на сервер.
   Наступний метод – це звичайне глушіння GPS сигналу, створюючи перешкоди сигналу за допомогою харчової фольги, металевих предметів, накривають антену і таким чином пристрій не може визначити місцезноодження. Ринок автомобільної електроніки на сьогоднішній день настільки великий, що можна знайти спеціальні глушилки сигналу, замасковані під FM модулятори та інші девайси.
   Ну і останній спосіб котрий найважче реалізувати, а практично це і не можливо. Тільки компанія оператор має доступ до програмної частини системи моніторингу. Компанія Nautica пропонує бездротове оновлення прошивки та налаштування обладнання через мережу мобільного оператора. Все це відбувається із спеціальними сертифікатами захисту. Отож внести свої зміни в програмну частину практично неможливо.
   Ще як один із варіантів це те, що персонал піде в змову із диспетчером, котрий безпосередньо отримує дані моніторингу і буде їх фальсифікувати. Однак в цьому випадку ризики дуже високі, адже дуже просто все вивести на чисту воду і мало хто зважиться на таку авантюру.
   Компанія Nautica працює на ринку супутникового моніторингу більше 8-ми років, тому ми добре знаємо які можуть бути махінації при роботі з системою, та як виявити обман, тому ми постійно навчаємо та попереджуємо своїх клієнтів.
   Побудуйте систему штрафів за зіпсоване чи неробоче обладнання, так щоб ваші працівники були зацікавлені повернутись із рейсу з робочим пристроєм. Проводьте часто та незалежно перевірку транспортного засобу від сторонніх пристроїв. Та навчіть диспетчерів правильно та якісно користуватись цим потужним інструментом. І тоді, лише тоді ви навчитесь економити та тримати свою справу дійсно під контролем.

Яндекс.Метрика